The Crying Dutchman, surfborden en Airlie Beach

De nacht voordat ik naar Airlie Beach ging, heb ik nauwelijks geslapen. Een Nederlandse jongen was erg in paniek. Oorpijn, misschien wel een oorontsteking, en hij had al zijn tripjes al geboekt. Huilend zat die naast mijn bed, en nee ik overdrijf niet. Vijf mensen heeft hij vanaf half 4 ‘s nachts tot de volgende morgen wakker gehouden. En omdat ik de enige was die Nederlands sprak… Zat ‘ie aan mijn bed. In het begin wilde ik hem helpen, maar wat ik ook zei, het leek niet tot hem door te dringen. Autistisch? Ik heb geen idee, maar ik ben op vakantie en na twee dagen was ik helemaal klaar met hem..

’s Middags vertrok ik richting Airlie Beach. Eerst hadden Anna en ik nog een surfles in Rainbow Beach. Vijf minuten ben ik in het water geweest. Vijf minuten lang. We begonnen met wat oefeningen op het strand. Een paar yogahoudingen en hup daar sta je! “You’re doing good! Now we are going into the water!” zei mijn surfleraar.  De golven waren hoog, maar helaas wel kort en dat maakt het nog lastiger dan dat het al is.  Mijn surfleraar duwde mij in een golf, ik probeerde te staan, maar kwam niet verder dan op mijn knieën te zitten. Vol enthousiasme probeerde ik weer de zee in te gaan met mijn bord. En toen.. Een Nederlandse jongen kwam surfend op mij af (nee, niet the crying dutchman).  Ik probeerde aan de kant te gaan, maar een hele grote golf kwam ook mijn kant op. Ik probeerde het touw vast te houden van mijn plank, maar dat lukte niet. De golf sleurde mij mee en ik hield mijn plank niet meer. En ook al had ik dat touw vastzitten aan mijn enkel, het koord was best lang en dus schoot de plank best ver weg. De surfleraar zei nog dat dit een beginnersbord was, dus met plastic vinnen aan de onderkant. Dan kan er niets gebeuren. Het volgende moment dat ik boven kwam, zag ik de jongen naast mij staan met zijn gezicht onder het bloed. “Kom direct het water uit!” zei ik… Ik dacht o nee… heb ik weer.. Eerst die Nederlandse jongen huilend aan mijn bed, en nu verwond ik een Nederlandse jongen.. Op naar de dokter, helaas kon ik niet met hem wachten bij de dokter, want ik moest de bus halen. Anna, mijn reisgenootje, zag hem later. Drie hechtingen heeft hij gekregen.. Pff.. Ik voelde mij behoorlijk schuldig, ook al kon ik er niets aan doen.

Surfles

Surfles oefeningen

Even later in de bus.. “Spreekt er iemand ook Nederlands??” En helemaal op het eind zat ik.. Dus ik zei: “Ik ben denk ik de enige hè?”. Het was de paniekerige Nederlander weer. Ik zei dat ik net even lekker aan het lezen was, dus ging hij weg.

Achttien uur later kwam ik aan in Airlie Beach. Wat een prachtig dorp. Echt ontzettend mooi! Het enige nadeel is dat je niet in de zee kan zwemmen, omdat er levensgevaarlijke kwallen zitten. Ook is het heel erg fijn hardlopen hier! En wat denk je? Na 6 km te hebben hardgelopen op een onwijs mooie route langs de haven en de zee, kom ik in de middle of nowhere… the crying dutchman tegen. Onbegrijpelijk. Gelukkig zitten we niet in hetzelfde hostel. Waarom zou je zo paniekerig en zo gestrest zijn, als je kan genieten van zo’n mooi land als Australië. Zoveel mensen die dat zouden willen en jij hebt de kans om naar dit land af te reizen, en dan stel je je zo op. Ik wilde dat even aan jullie vertellen.

Airlie Beach

Zonsondergang Airlie Beach

Buiten het incident met mijn surfplank, gaat het gelukkig hartstikke goed. Ik zit al een week lang in een super hostel! Nomad Airlie Beach, echt een aanrader! Het is net Center Parks!

In onze kamer sliepen twee Duitsers, vader en dochter die ook aan het backpacken zijn. Zij vroegen ons of wij zin hadden om een dagje met hen mee te gaan. Hij had een auto gehuurd en we zouden naar een waterval gaan en daarna naar Bowen. Helaas was er geen waterval maar alleen een klein meertje, omdat er te weinig regen was gevallen. Het meer was wel erg mooi met heel veel schildpadden. Daarna zijn we naar Bowen geweest, waar we ook erg mooie foto’s konden maken! Leuk om zo een dagje weg te zijn met een auto.

Schildpadden

Een meer vlakbij Airlie Beach

Anna en ik gaan zaterdag (morgen) met New Horizon (onwijs gave zeilboot, google maar) 2 nachten en 2 dagen naar de Whitsundays. De Whitsunday eilanden liggen rondom de Great Barrier Reef. Goh wat een straf om daar even te mogen snorkelen… Ik ben zo benieuwd! Ik wil proberen om een onderwater camera te huren, zodat ik de foto’s met jullie kan delen! Hopelijk gaat dat lukken.

Parkiet in de boom bij het hostel

Weet iemand de naam van deze vogel?

Jullie horen snel wat over de Whitsunday trip!

9 thoughts on “The Crying Dutchman, surfborden en Airlie Beach

 1. hoi fie , je maakt wel wat mee he, maar wel lachen dat jij nu zo jongen op je pad krijgt ,tja ook dit maak je mee, dat niet alle mensen het zelfde zijn , maar goed ook .en ook wel weer knap dat zon jongen zon reis blijkbaar alleen maakt.
  Te gek dat surfen ,enne zitten er geen haaien ….en wie is dat meisje met wie je reist …hoor wel weer van je hier alleen maar regen ,regen brrrrrrrrrrr kus elsbeth

  • Hee Els!

   Ja maar ti’s niet echt verstandig dat hij deze reis alleen maakt. In het begin wil je zo iemand helpen, maar aan het eind begreep niemand zijn over de top paniek.
   Het gaat hier heel goed! Leuk dat je mijn blog volgt! Er zitten veel haaien, nu zijn er veel aanvallen in het westen en niet in het oosten waar ik zit. Alsnog is het oppassen. Het strand waar ik surfles had, heeft ook gedeeltelijk netten. En je moet gewoon niet ver de zee ingaan. Het lijkt mij ook doodeng om een walvis tegen te komen!
   Vandaag op de boog en hoop zo dat ik geen haai tegen kom tijdens het snorkelen! Al leven er bijna alleen maar ‘vriendelijke haaien’ zonder tanden.. Lijkt me dood eng om zon groot beest naast je te hebben zwemmen!!

   Xxxxx

   • hoi daar krijg geen nieuwe foto’s binnen zit met smart te wachten op de volgende reeks met verhalen lfs elsbeth.

  • Hoi elsbeth,zou je mij willen bellen ivm wat mode vragen.Ik heb je samen met Bert Wijnveen in 1992 ontmoet in Turkye met mijn ex-vrouw Vivian.Grt.Robert Brijl. 06-13637543

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s