Cairns en de Tablelands

Cairns was erg leuk! En voornamelijk onze trip naar de Tablelands, het gebied achter Cairns! Anna was jarig en wij hadden een Schwarzberg kirsch tarte laten maken! Heerlijk! Om acht uur ’s ochtends haalde ik die taart op met Linda, een ander Duits meisje. We verraste Anna en daarna haalden Anna en ik een joekel van een Kia op! Een 8-persoons Kia en ik mocht rijden! Ik heb de hele dag kunnen rijden door de Tablelands. Links rijden went snel, maar wat wel onwijs irritant is, zijn de ruitenwissers en de knipperlichten die zijn omgedraaid….

Anna’s verjaardag

De eerste keer toen ik via rechts moest inhalen en vervolgens rechtsaf sloeg, gingen mijn ruitenwissers aan, vervolgens mijn knipperlichten en het was een grote chaos! Haha, nee.. Het went echt wel snel! En dat is maar goed ook, want ik wil in Adelaide weer een auto huren.

De Tablelands waren prachtig! We hebben allerlei watervallen gezien. Het water was er ijskoud, maar onder een waterval zwemmen gaf wel een ontzettende kick! Bij de Millaa Millaa fals  kon je nauwelijks ademhalen doordat het zo koud was en het water zo ontzettend hard op je hoofd kletterde.

Millaa Millaa Fals

De Josephine Falls deed het hem. Een steen waar je af kon glijden alsof het een glijbaan was! Echt heel erg leuk om te doen. En nog leuker dan je je op dit moment kan voorstellen.

Josephine Falls: met de ‘glijbaan-steen’.

Josephine Falls

Na een super dagje zijn we gaan barbecueën aan de Lagoon. Dat is een nagemaakt strand/natuurzwembad, aan de zee, omdat je niet in de zee kan zwemmen. In de avond is het mooi verlicht en rondom de Lagoon staan behoorlijk veel barbecues. Nu vind je sowieso veel vaste barbecues in Australië. In veel parken, waar je bewaking hebt, staan zulke barbecues.

Na een tijdje kwam er een bewaker op ons af, of we onze flessen wijn alstublieft onder de tafel wilde plaatsen. “En drink uit een beker, dan denkt iedereen dat het thee is in plaats van alcohol.” Hij wilde onze avond niet verpesten, dus dat was erg aardig!

Tot de volgende keer in Adelaide!

5 thoughts on “Cairns en de Tablelands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s