Adelaide, The Grampions & The Great Ocean Road!!

Woensdag vloog ik naar Adelaide. Drie uur vliegen! Australië is echt heel erg groot. Adelaide is een leuke stad en ik sliep in een leuk hostel! Ik kon daar een fiets lenen en ben de hele stad doorgefietst. De Central Market is bijna elke dag open en heeft heerlijke groentes te koop voor een goede prijs. Australië is super duur, dus ik ging graag naar die markt. In plaats van 16 euro per kilo voor tomaten (!!!), betaalde je 7 euro per kilo op de markt.

Adelaide met zonsondergang.

Ik ben op zoek gegaan naar reisgenoten die met mij een camper/auto zouden willen huren en daarmee naar Melbourne willen reizen. Op Gumtree (Australische Marktplaats) vond ik twee Israëliërs die dat wel wilden. Een jongen en een meisje van mijn leeftijd. Ik heb met hun afgesproken en het klikte wel, dus gaan wij samen de Great Ocean Road rijden naar Melbourne! Ontzettend veel zin in!

De camper waarmee wij naar Melbourne reden.

We hebben al een ‘relocation van’ gevonden, dat is een camper die je gratis terug mag rijden van Adelaide naar Melbourne. We krijgen daar 3 dagen voor en krijgen 150 dollar gratis benzine! Een goede deal dus!!

Dinsdag vertrokken we met de camper richting de Adelaide Hills. Daar hebben we verschillende wijnhuizen bezocht! Uiteindelijk zijn we nu met zijn vieren. Twee uit Israël, één meisje uit Italië en ik.

McLaren Vale wijnhuis

Na drie wijnhuizen te hebben bezocht, reden we verder naar The Grampions. We hebben daar gewandeld en ik heb daar ‘mijn’ eerste kangaroo gezien! Wat leuk om zo’n kangaroo te zien springen!

Kangaroo

De Mckenzie Falls waren erg mooi. Wat voel je je klein als je in zo’n groot  natuurlandschap staat. Echt heel erg gaaf om te zien.

McKenzie Falls

Mijn gezelschap was helaas niet helemaal zoals ik dacht. De jongen was de hele dag stront chagrijnig… En dat verpest de sfeer dan toch wel. Hij zei geen woord en was nooit enthousiast. Af en toe zei hij dat het prachtig was, maar daar hield het dan ook mee op. Behoorlijk enerverend gezelschap.  Maar dat mocht de pret niet drukken, want het landschap was echt super.

Great Ocean Road

The Great Ocean Road is enorm gaaf om te rijden. Met de camper op de mooiste plaatsen stoppen en genieten van de Twaalf Apostelen, terwijl het er nog maar tien zijn.

Twaalf Apostelen.

Apollo Bay is een prachtige plek langs de Great Ocean Road, wat een mooie plaats om te wonen. Daar hebben we nog even koffie gedronken en daarna zijn we verder gereden naar Melbourne om de camper in te leveren.

Laatste stuk Great Ocean Road

Eenmaal de camper te hebben ingeleverd, heb ik de trein naar de stad gepakt. Flinders Street is het station middenin de stad, daarna ben ik direct doorgereisd naar een suburb Croydon. In Croydon werd ik opgehaald door tante Will. Dat is een tante van een vriendin van mijn moeder. Will woont in Kilsyth, een andere suburb vlakbij Croydon. Ik zal bij haar dit hele weekend blijven! Ik ben erg benieuwd hoe het gaat! In mijn volgende blog zal ik wat meer over Will vertellen!

Tot na het weekend!

2 thoughts on “Adelaide, The Grampions & The Great Ocean Road!!

  1. Hoi fie, wat zie je er BERE GOED UIT ! lekker bruin en jeetje wat gaaf dat uitzicht en ik moet zeggen prachtige beelden maak je van de natuur ,gauw naar de hema als je weer in nederland bent om mooie foto boeken te maken, dat doe ik nu ook van amerika.En ik vind je zo stoer elke keer weer met andere mensen op pad, je zoekt het allemaal goed uit,paps en mams mogen trots op je zijn en ik ook hoor.daaag wij denken aan je lfs elcie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s