Melbourne

Ik weet het, ik weet het… Dit wordt schandalig. Ik zit al bijna vier, ja VIER weken in Melbourne. Het wordt hoog tijd dat ik eens wat schrijf over hoe fantastisch Melbourne is.

Melbourne

Na vijf heerlijke nachten bij Will, verkaste ik dan toch naar een hostel waarin ik plaats mocht nemen in een fijne tien-persoonskamer.. Dan mis je het alleen slapen toch wel. Maar het was ook wel weer prettig om onder de jongeren te zijn.

Melbourne city

Ik was al een dagje op zoek geweest naar een baantje en daar had ik direct wat van gehoord. Een Italiaans restaurant Giuseppe Arnaldo & Sons. Ik heb daar twee dagen gewerkt en ben toch op zoek gegaan naar iets anders. Ik blijf maar een maand in Melbourne, dus kan ik maar een maand werken. Dat wisten zij niet. En aangezien het een vrij chique restaurant is en ze mij niet direct veel wilden inroosteren, had het voor mij niet zoveel nut. Ik ben op zoek gegaan naar een cafeetje, waar het er iets informeler aan toe gaat.

Laatste kop koffie met Anna!

Leuke straatje waar ik nu werk.

In Melbourne heb je twee heel leuke kleine straatjes, die een beetje Europees aandoen. Ik kwam daar al wel eens om een kop koffie te drinken en een muffin te eten in een heel klein mini zaakje. Ik vroeg aan haar of ze nog iemand zocht, ze zei nee, maar dat ik maar eens aan de overkant moest kijken. Dat deed ik en daar werk ik nu. Ik heb mijn baantje opgezegd bij het Italiaanse restaurant en ik sta nu in dat cafeetje en een soepwinkel, die ze ernaast heeft. Het betaald wel veel en veel minder, maar ze betaald zwart en dus heb ik geen gezeik met Tax File Numbers die ik moet aanvragen, en belasting terugvragen voordat ik terug naar Nederland ga. Geen gezeik en prima voor een maand.

Cafe Issus waar ik werk.

En de soepwinkel!

In mijn hostel heb ik een paar heel leuke Nederlanders leren kennen, zij blijven hier ook allemaal tot eind november dus dat is reuze gezellig.

Melbourne is een erg mooie stad. Het heeft kleine, gezellige en zoals ik al zei Europees achtige straatjes, maar het geeft ook het grote stadsgevoel.

Fitzroy is bijvoorbeeld een suburb waar je allemaal vintage winkels kunt vinden. En leuke koffie- en eettentjes. Koffie is hier sowieso een ‘ding’. Elk café heeft ook zijn eigen coffeemaker. Je bent hier geen bediende als je de koffie maakt. Als koffie maker ga jij alleen over de koffie en daarom moet je ook reuze goede koffie kunnen zetten voordat je wordt aangenomen. Dit zouden ze in Nederland ook moeten invoeren. Heerlijke cappuccino’s en heerlijke Chai Latte’s, dat laatste heb ik hier ontdekt. Verschrikkelijk lekker.

De Victoria Market is hier ook een hele belevenis. Een super grote markt. Nu had je in Adelaide ook een heel grote markt, maar deze is echt heel erg groot. Een heel groot kleding gedeelte, een broodgedeelte, vis, vlees, fruit, en kaas. Ik heb heerlijke kaas gekocht! En het was eindelijk niet zo duur! Lekker een boterham met kaas! Dat had ik al lang niet gehad!

Victoria Market

Ik ben naar de paardenrennen geweest. De hele week was het hier Melbourne Cup Carnaval en dat draait allemaal om de paardenrennen. Ik ben naar de Derby Cup Day geweest op dinsdag 3 november.

Derby Cup Day

Alle vrouwen droegen een zwarte of witte jurk en een mooie hoed en alle mannen waren in pak. Er hing een heel leuke sfeer! En wat een spektakel om die paarden te zien rennen.

Derby Cup Day

Ik heb drie keer op een paard ingezet. Ik keek gewoon naar welke namen ik leuk vond. ‘Dare To Dream’ dat klinkt wel leuk. En ja hoor ‘Dare To Dream’ werd tweede! Ik was blij!! Maar helaas had ik alleen ingezet om te winnen en niet op een plaats.

Derby Cup Day

Het was een super leuke ervaring!

Melbourne

Verder ontdek ik steeds mooiere plekjes onder het hardlopen. Hardlopen is hier geweldig in het park. Zoveel mensen die aan het sporten zijn, dat geeft echt een kick. En ik kom op die manier steeds mooiere dingen tegen. Toch heb ik nog niet heel erg veel gedaan als ik het vergelijk met andere steden. Ik ben hier al een maand (!!!) en ben nog lang niet overal geweest. Ik ben zelfs nog niet naar het strand geweest, maar nu laat het weer ook wel te wensen over. Melbourne four seasons day, wordt het ook wel genoemd. Dat is geen fabel.

De gratis tram

Melbourne als ik aan het hardlopen ben.

Verder gaat het hier reuze goed en was ik laatst super gelukkig nadat ik een pakketje uit Nederland ontving! Sinterklaas is al bij mij geweest! Met gedicht en al! Super lief mam en oma!

Pakketje van Sinterklaas!

Ik zal de échte pepernoten proberen te bewaren voor 5 december!

Tot de volgende keer!

2 thoughts on “Melbourne

 1. lieve schat , wat leuk om weer wat van je te horen ,en heerlijk die koffie en gezellig ziet dat er uit ,ik zou er ook dagen kunnen rond lopen ,en wat een mooi weer heb je steeds.
  hier is de mist al weer aanwezig en de dagen worden al snel donker.
  en de tijd gaat snel ,Philine is al bezig met school om de cito te oefenen, en bob werkt hard in de 2e klas en gaat erg goed ,ben best wel trots op hem ,en ook op phil en jouw natuurlijk.wat ga je na Melbourne doen? heb je nog verdere plannen ? leuk dat er overal wel Nederlanders zijn te vinden in zon groot land ,heb het maar leuk, tot snel maar weer , als ik je wat wil sturen waar moet dat dan heen? laat mij het even weten ok kus Elsbeth ,Bob, Phil.

  • Goed hoor van Bob!! En van Philine natuurlijk ook! Ik ga hierna naar Tasmanië voor een week, en dan weer naar Sydney. Dan heb ik daar nog een paar dagen en dan vlieg ik de 22e alweer naar huis! Gaat hier ook reuze snel! Het wordt gelukkig steeds iets mooier weer, maar het is wel echt lente hoor, nog lang geen zomer hier. Maar over twee weken veranderd dat misschien wel.
   Als je mij wat wilt sturen kan dat naar:

   Nomad all Nations
   Sophie Schiphorst
   2 Spencer Street
   3000 Victoria, Melbourne

   Ik ben hier in ieder geval nog 3 weken, maar het pakketje van mama ging via de lucht en was hier in een week.
   Heerlijk die koffie he… Ja het leek een beetje op de negen straatjes van Amsterdam!

   Tot heel snel! XX en kus aan bob en phil!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s