Tasmanië

Om een lang verhaal kort te maken…. Ik zit niet meer in Australië…. En ook niet in Nederland, maar in Spanje. Barcelona om precies te zijn. Een hele tijd geleden heb ik een blog geschreven over Melbourne en Tasmanië. Helaas heb ik nooit de tijd genomen om die blog op mijn website te plaatsen. Laat ik dat toch maar even doen en vertellen wat ik daarna allemaal gedaan heb!

Hierbij eerst de blog over Tasmanië.

Al een hele tijd niet geschreven, maar de tijd heeft zeker niet stil gestaan. Het werken in Melbourne was een erg leuke ervaring! Na een maandje ben ik daar gestopt en zou ik de Great Ocean Walk gaan wandelen. Helaas ging dit niet door. De Noor waarmee ik zou wandelen, zag het niet zo zitten. Ik had dus ineens nog een vrije week in Melbourne! Ik ben nog naar musea geweest, de markt, Sinterklaas gevierd met lieve meiden uit het hostel en nog een paar dagen naar Will geweest. Will heeft mij nog meegenomen naar de dichtstbijzijnde bergen en ze heeft mij een heel mooi natuurgebied laten zien dat door wijlen William Ricketts is omgebouwd tot een fantasierijke omgeving. In elke boom heeft hij wel iets geschreven. En er zijn vele mooie beelden van hout te bewonderen. Allemaal volgens zijn natuurachtige/religieuze levensstijl.

Daarna nog een paar dagen Melbourne en nog een paar leuke avonden uit gegaan. En toen kwam het afscheid. Weer naar Will geweest en haar een goede fles Whiskey gegeven als afscheidscadeau. Toch wel raar om daar dan weg te gaan met een gevoel dat ik haar vast nooit meer zal zien! Het is een heel lieve vrouw!

Dinsdagmorgen 11 december om 6:05 vloog ik naar Hobart, Tasmanië!

Het was erg mooi weer toen ik aankwam en ik ben de hele stad gaan verkennen en daarna lekker in het park gaan liggen! Woensdagmiddag rond 14:00 werd ik opgehaald en ging ik met een bus van Hobart naar Launceston. Ik heb een tour van 4,5 dagen en de rit van Hobart naar Launceston wordt als een halve dag beschouwd. Donderdag begint de trip pas echt. De busrit duurt ongeveer twee en een half uur, terwijl het bijna 300 km is! Dat is best snel voor een bus, maar aangezien je geen stoplicht, file of wat dan ook tegenkomt…

Om even een duidelijker beeld te geven van Tasmanië.

De oppervlakte van Tasmanië is 68.401 km². Dat is ongeveer 20.000 km²

meer dan Nederland met haar 41.526 km². In Tasmanië leven er welgeteld in 2012 ongeveer 512.100 inwoners. In Nederland zijn dat er, ook geteld in 2012, 16.730.632. Nadat ik dit had uitgelegd aan een Tasmaniër, kreeg ik de reactie: “Je zult het wel druk hebben…” Tja…

Eenmaal aangekomen in Launceston slaap ik in Launceston Backpackers. Een hostel waar maar weinig mensen verblijven. De paar mensen die er verblijven, zijn oud of Aziatisch. Het is er super schoon, maar er is ook niemand om het vies te maken. Het lijkt wel zo’n oud hotel. Heel oude inrichting, er staat een piano en er loopt een kat. Het maakt het een beetje creepy… Nadat ik boodschappen heb gedaan ga ik de ‘stad’ eens verkennen. Het is net een groot dorp. In tien minuten heb je de enige winkelstraat wel gezien. Het doet allemaal heel Engels aan. Sowieso lijkt heel Tasmanië een beetje op Wales of Schotland. Een glooiend gebied, met af en toe grote bergen. Ik heb het idee alsof ik regelrecht in een Jane Austen film ben beland.

Tasmanië was een heel mooie ervaring. Het schijnt het Nieuw-Zeeland van Australië te zijn. Nu ben ik nooit in Nieuw-Zeeland geweest, maar mooi was het er zeker. Helaas heb ik alleen maar regen gehad. En dat maakt het toch allemaal een beetje grauw. Een van de mooiste stranden van de wereld, Wineglass Bay,  was toch ineens grijs in plaats van wit.

Na een week Tasmanië vloog ik naar Sydney, waar ik nog 4 nachten verbleef!

Sydney is echt een leuke stad! Het zijn net allemaal dorpjes aan elkaar. Allemaal verschillende wijken die erg opzichzelfstaand zijn, maar een grote stad vormen.

Elke wijk heeft weer zijn eigen identiteit. Ik sliep in de wijk Kings Cross. De hoerenwijk van vroeger, maar op dit moment valt dat wel mee. Ik ben in ieder geval geen prostituee tegengekomen. Eerder allemaal leuke vintage-achtige restaurantjes/cafeetjes.

Op 22 december 2012 was het dan zover. Het einde van mijn onvergetelijke reis door Australië. Het was te gek, enerverend, mooi, leuk, gezellig, tof, gaaf, super, bijzonder, en ik zal het nooit meer vergeten!!!! De filmpjes komen in deze maanden een voor een op mijn website!

Leuk dat jullie mij allemaal gevolgd hebben! En voor diegene die het nog niet weten: ik zit tot eind juli in Barcelona als au-pair! Daarover gauw meer!

 

Sophie

Hobart

Hobart

Cradle Mountain and Dove Lake

Cradle Mountain and Dove Lake

Cradle Mountain and Dove Lake

Cradle Mountain and Dove Lake

SAM_3672

Port Arthur

SAM_3668

Port Arthur

SAM_3488

Walabi’s

SAM_3519

Bay Of Fires

Kangaroo
SAM_3752

Tasmanië

Een grijs Wineglass Bay

Een grijs Wineglass Bay, normaal gesproken een prachtig wit strand.

2 thoughts on “Tasmanië

  1. nu fie dat was het dan een heerlijke reis met een rugzak vol aan ervaringen.
    Nu ,mijn sinterklaas doos is blijk baar nooit aangekomen of er zitten nu andere mensen heerlijk van te genieten, oude taaie pepernoten, ha ha,
    nu weer in Barcelona, lieverd geniet en ik hoop snel weer wat van je te horen, ik kon jammer genoeg niet op schiphol zijn om je te verwelkomen want ik had een beurs ,misschien de volgende keer wel ,want ik denk dat het niet je laatste reis zal zijn tot snel dikke kus van ons allen .

  2. Hee Fie! Zie nu pas dat je ook naar Port Arthur bent geweest! Dat noemde een docent van mij onlangs in een college.. Vond het heel interessant! Hoe was het daar?? Xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s